Educație pentru Roșia Montană

€2.590 of €2.220 raised
Personal Info

Donation Total: €10,00

Salutare oameni buni,

Anul trecut, în perioada Crăciunului, doamna Mariana Mera, educatoare grozavă la grădinița de stat din Gura Roșiei, Roșia Montană mi-a cerut ajutorul. Știind cât de pasionată este de educație și cât de implicată, având în vedere că mare parte dintre copii provin dintr-o comunitate defavorizată din Roșia Montană, am zis: Sigur, ajut! Doamna Mera a absolvit cursul de educatori Montessori, iar cunoștințele dobândite și principiile din Metoda Montessori le aplică în grădinița din Gura Roșiei considerând că sunt foarte potrivite pentru această comunitate. A reușit să amenajeze și să doteze parțial sala de grupă, dar are în continuare nevoie de sprijin pentru a reuși să achiziționeze și alte materiale pentru a oferi o șansă în plus acestor copii minunați care vin la grădinița din Gura Roșiei.

Am rugat-o să-mi facă o listă, am studiat, am discutat, iar anul acesta în luna februarie am zis să fac primul pas și să o sprijin în demersul ei de a oferi educație bună copiilor din comunitatea Roșia Montană din care fac și eu parte. Am comandat mai multe dulapuri pe firma Made in Roșia Montană, iar apoi le-am oferit sponsorizare grădiniței și le-am montat. Am zis că nu e suficient și că voi face o campanie de strângere de fonduri pentru a reuși să cumpărăm și celelalte materiale din listă.

Dragi prieteni din toată lumea, vă adresez un apel la solidaritate și sprijin pentru grădinița din Gura Roșiei, Roșia Montană, care are nevoie de ajutorul nostru pentru a oferi copiilor un mediu educațional sigur și stimulant. Vă invit să vă alăturați eforturilor noastre și să donați generos pentru a sprijini grădinița noastră din Roșia Montană. Fiecare sumă contează și fiecare gest de bunăvoință face diferența în viața copiilor și în viitorul comunității din Gura Roșiei.

Mai jos puteți citi solicitarea doamnei educatoare Mera Mariana și opțiunile rapide prin care puteți sprijini această cauză.

Vă mulțumesc din suflet pentru sprijinul vostru și pentru generozitatea de care dați dovadă în această cauză nobilă!

Cu recunoștință,

Tică DARIE

Unul din lucrurile învățate la cursul de educatori Montessori este să cer ajutor. Mă obișnuisem cumva să mă descurc singură, dar uneori nu e suficient pentru ca lucrurile să meargă bine și rezolvam superficial problemele. Așa că m-am hotărât să cer ajutor.

Sunt Mera Mariana și lucrez de peste 20 de ani ca educatoare la o grădiniță de stat dintr-o comunitate defavorizată din comuna Roșia-Montană, jud. Alba, mai exact la grădinița din Gura-Roșiei. Am încercat mereu să le ofer acelor copii cea mai bună educație pe care le-o puteam eu oferi. Am aplicat metode și tehnici moderne învățate la diverse cursuri de specializare de-a lungul anilor, dar printr-o conjunctură favorabilă am ajuns să descopăr abordarea Montessori. La început am încercat de una singură să lucrez în acest fel cu copiii apoi am făcut cursul de asistenți Montessori la Institutul Montessori din București, iar după câțiva ani am absolvit cursul de educatori Montessori pentru copii de 3-6 ani la același institut având-o ca trainer pe Mariana Uliță.

Cred cu tărie că principiile Mariei Montessori în ceea ce privește educația copiilor mici sunt cele mai potrivite mai ales pentru copiii din comunitatea în care lucrez. Condițiile de aici sunt oarecum similare comunității în care Maria Montessori a deschis prima „Casa dei bambini” la periferia Romei, cu familii defavorizate, părinți cu venituri mici și puține șanse la o viață mai bună pentru copiii lor. Ceea ce vreau să le ofer părinților este speranță, speranța unui viitor bun pentru copiii lor prin educație.

Abordarea Montessori este foarte potrivită pentru copiii din comunitatea mea. Din fericire, absolvind cursul de educatori Montessori am cunoștințele necesare și pot lucra cu copiii după aceste principii care, după părerea mea, ar trebui urmate de fiecare educator. Ele aduc în prim plan copilul și nevoile lui. Maria Montessori nu este singura care a vorbit despre asta, dar este singura care a venit cu un plan concret și coerent în toate stadiile de dezvoltare ale copilului. Urmând acest plan, conform nevoilor copiilor la vârsta de 3-6 ani am amenajat și dotat parțial sala de grupă în care lucrez. Aici este momentul în care am realizat că am nevoie de ajutor și dacă nu comunic asta nu pot să depășesc de una singură dificultățile.  Materialele folosite în abordarea Montessori sunt costisitoare pentru că sunt din materiale de calitate, durabile, gândite științific, funcționale, cu scop logic, menite să sprijine copiii în dezvoltarea lor conform perioadelor senzitive pe care le traversează. Toate materialele sunt importante începând cu cele din aria de Viață practică urmate de materialele din Senzorial, Limbaj, Matematică, Artă și cultură pentru că sunt interdependente și unele simple pun bazele pentru cele mai complexe. Lipsa unora în activitatea copiilor duce la dificultăți și lacune mai târziu. Pot să lucrez eficient cu acești copii oferindu-le o educație bună așa cum fiecare copil din lume are dreptul doar dacă sunt întrunite condițiile necesare. Din acest motiv existența materialelor necesare abordării Montessori la clasă ar oferi o șansă în plus acestor copii minunați. Avem nevoie ca această Casă a copiilor din Gura-Roșiei să fie îmbunătățită, să facem cu voință, determinare și sprijin ca destinele unor copii să fie schimbate. Este locul unde la această vârstă se pun bazele caracterului lor și tot ceea ce se va construi în școală mai târziu va fi pe ceea ce s-a format în grădiniță. Cred în oameni și în bunătatea lor, cred în copii și puterea lor, cred că noi adulții suntem responsabili de ceea ce vor deveni copiii și de aceea suntem datori să le oferim mediul potrivit pentru devenirea lor.

„De aceea trebuie să ne întoarcem spre copil ca spre cheia destinului vieții noastre viitoare. Oricine dorește să reușească să facă ceva pentru binele societății trebuie în mod obligatoriu să se adreseze copilului.” (Maria Montessori)

Educație pentru Roșia Montană

€2.590 of €2.220 raised
Personal Info

Donation Total: €10,00

Sau poți face o donație direct prin transfer bancar în contul deschis la Banca Transilvania:

RO48BTRL03401201467771XX (RON)

RO81BTRLEURCRT0046777101 (EUR)

RO71 BREL0 0055 2381 008 0100 (revolut RON)

LT82 3250 0505 9062 8729 (revolut EUR)

Titular cont: Tică Darie

revolut.me/ticadarie

Te rog să menționezi la detalii: “Contributie Educatie pentru Rosia Montana