Salut,

Sunt Tică Darie și iubesc Roșia Montană pentru cultură!

Locul ăsta e încărcat cu istorie. Munții, galeriile, clădirile sunt moștenirea pe care am primit-o de la înaintaşi. Oamenii sunt legați de cultura locului. Vreau să o păstrăm și să o dăm mai departe următoarelor generații. 

Pentru asta e nevoie de evenimente. E nevoie de muzică. De poezie. De artă. De filme. De o nouă generație de meșteșugari și artiști. 

Să readucem la viață Roșia Montană. 

Muncesc pentru cultură în 5 pași:

Galeriile și muzeele

Vreau să facem toate demersurile astfel încât galeriile miniere istorice și Muzeul Mineritului să intre în administrare locală și să beneficieze de investiții, mentenanță și amenajare, să protejăm și valorificăm moştenirea Roşiei.


Evenimentele

Vreau să organizăm evenimente care să aducă și să readucă turiști la Roșia Montană: festival de film, de turism, festivalul artizanilor populari, competiții sportive, școli de vară și evenimente dedicate culturii gastronomice tradiționale.


Patrimoniul

Vreau să restaurăm clădirile istorice și să regenerăm patrimoniul local pentru că astfel Roşia Montană să revină la frumusețea istorică pe care o ascunde.


Finanțările

Vreau să alocăm fonduri inițiativelor cultural-artistice, să susținem noi evenimente, noi artiști, noi manifestări. Momente și locuri care apropie comunitatea.


Artiștii

Vreau să creăm o platformă de promovare prin care să încurajăm atât artiştii locali, cât şi noi artişti rezidenți să creeze, să expună, să dea viață ideilor.


Iubesc Roșia Montană! Pentru oameni. Pentru locuri. Pentru cultură.

Votează-mă!

Cu sprijinul tău, voi fi viitorul primar al Roșiei Montane.

Al oamenilor din Roșia Montană!