11 obiective pentru Roșia Montană

Voi susține antreprenoriatul local prin sprijinirea a 100 de noi afaceri în Roșia Montană care să creeze locuri de muncă.


Voi susține formarea unei echipe specializate în cadrul Primăriei, dedicată și performantă, pentru atragerea de fonduri din finanțări europene și nu numai, pe modelul aplicat la Ciugud.


Voi demara un amplu proiect de reorganizare a cartierului Dăroaia, un proiect care vizează amplasamentul fostei fabrici de prelucrare a aurului și care presupune un nou cartier conectat la toate utilitățile și facilitățile necesare locuirii.


Doresc să redeschid dispensarul din Roșia Montană, cu program permanent și amenajarea unei farmacii, precum și a unui punct veterinar la dispoziția deținătorilor de animale.


Voi amenaja în Cărpiniș un parc industrial pentru atragerea și susținerea firmelor cu profil de producție din zonă.


Susțin includerea Roșiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO și implementarea infrastructurii turistice necesare, calibrate la specificul local, pentru o bună dezvoltare economică bazată pe potențialul său cultural și natural. Amenajarea lacurilor, a traseelor, atragerea de finanțări avantajoase pentru restaurarea clădirilor – toate fac parte din planul de acțiune pe termen mediu și lung pentru Zona Istorică a Roșiei Montane.

Satul Corna, puternic depopulat și deconectat azi de la orice infrastructură necesară vieții de zi cu zi, necesită investiții care să încurajeze noi locuitori să se stabilească aici. Potențialul său pentru turism eco îl face foarte atractiv pentru investitorii de nișă sau familii care doresc să părăsească marile orașe. Voi promova un plan pe termen lung care să readucă la viață satul Corna.


Voi deschide în Vârtop un centru de colectare și procesare a laptelui și voi crea un brand local pentru brânzeturi, unt, lapte “Made in Vârtop”.


Voi face toate demersurile astfel încât galeriile miniere istorice și Muzeul Mineritului să intre în administrare locală și să beneficieze de investiții, mentenanță și amenajare. Este necesar un colectiv stabil și instruit, dedicat pentru a putea răspunde interesului turistic de care se bucură deja galeriile miniere din Roșia Montană.


Voi închiria, prin licitație, imobilele, spațiile pe care le deține primăria pentru a încuraja investitorii din comună, sau din afară, să dezvolte noi afaceri care să genereze locuri de muncă.


Transportul public de legătura cu orașele Câmpeni și Abrud trebuie să fie reluat pentru localnici, zilnic.